DR Koncerthuset Kl. 11.00 Kom helt tæt på en håndfuld musikere fra DR Symfoniorkestret og DR Koncertkoret, når Søndagssalon byder på en intim koncert med klassisk musik, frokost og samtale på scenekanten i Koncertsalen. Søndagssalon inviterer dig med ind i Koncertsalens scenerum til musik og samspil med kunstnerne i selskab med P2-vært Esben Tange. Søndagssalon inviterer dig med ind i Koncertsalen på en ny og anderledes måde. På scenen er musikerne i spil og i dialog med publikum. Dagens vært, Esben Tange fra DR P2, leder dig ind i musikken, og sammen med musikerne binder han arrangementet sammen med fortællinger, fortolkninger og samtale. Efter den musikalske oplevelse fortsætter vi ud i DR Koncerthusets restaurant, hvor Søndagssalons chefkok, Michael Romeo fra Cheval Blanc, komplimenterer oplevelsen med …

DR Koncerthuset
Kl. 11.00
Kom helt tæt på en håndfuld musikere fra DR Symfoniorkestret og DR Koncertkoret, når Søndagssalon byder på en intim koncert med klassisk musik, frokost og samtale på scenekanten i Koncertsalen. Søndagssalon inviterer dig med ind i Koncertsalens scenerum til musik og samspil med kunstnerne i selskab med P2-vært Esben Tange.
Søndagssalon inviterer dig med ind i Koncertsalen på en ny og anderledes måde. På scenen er musikerne i spil og i dialog med publikum. Dagens vært, Esben Tange fra DR P2, leder dig ind i musikken, og sammen med musikerne binder han arrangementet sammen med fortællinger, fortolkninger og samtale.
Efter den musikalske oplevelse fortsætter vi ud i DR Koncerthusets restaurant, hvor Søndagssalons chefkok, Michael Romeo fra Cheval Blanc, komplimenterer oplevelsen med en udsøgt frokostanretning.
Det musikalske program for denne Søndagssalon består af to livsbekræftende og klangfulde værker af Felix Mendelssohn og Gerald Finzi.
I Finzis “Dies Natalis” stråler maleriske harmonier igennem værkets 5 satser, som er for sopran og lille strygeorkester. Teksten er af den engelske renæssancedigter Thomas Traherne, og kredser om Guds skaberværk og livets mirakel.
I Mendelssohns sprudlende ungdomsværk, en strygeoktet hvor hvert instrument har en individuel stemme, hvirvler strygerne rundt om hinanden som en stor fugleflok med samme destination. Mendelssohn maler på fornemste vis et musikalsk billede af landlige omgivelser, summende bier, en dybblå himmel og en rislende bæk.
Det musikalske program

Gerald Finzi Dies Natalis for strygeoktet, kontrabas og sopran F. Mendelssohn-Bartholdy Strygeoktet i Es-dur, op. 20 Sopranen Philippa Cold synger i DR koncertkoret, men har også godt gang i sin solokarriere. Med sin varme og runde sopranklang vandt hun 3. pladsen i Lauritz Melchiors Internationale Sangkonkurrence 2020. Strygerne er alle musikere i DR Symfoniorkestret. De brænder alle for kammermusikken og elsker at træde ud af det store orkester og få frihed til at musicere i mindre formater.

Medvirkende: Philippa Cold (sopran), Christina Åstrand (violin), Helle Hanskov Palm (violin), Kern Westerberg (violin), Trine Yang Møller (violin), Stine Hasbirk Brandt (bratsch) Magda Stevensson (bratsch) Richard Krug (cello), Cansin Kara (cello), Joel Gonzales (kontrabas).