Syddansk Musikkonservatorium Kl. 19.30 KONCERT-FOREDRAG MED HENRIK ENGELBRECHT OG SANGERE H. C. Andersen og Wagner Sopranen Philippa Cold og tenoren David Danholt synger og Henrik Engelbrecht er guide på en levende og underholdende tur tilbage til Danmarks og Europas operaverden af i går ved hjælp af H.C. Andersens egne dagbøger, rejsebreve og operatekster. H.C. Andersen går i operaen over det meste af Europa. Han oplever 1800–tallets megastjerner som Maria Malibran, Giulia Grisi og Jenny Lind, og han skriver hjem om den vilde oplevelse af at sidde i de enorme operahuse i Napoli, Wien og Paris. Andersen oplever også de splinternye operaer af Richard Wagner, og han møder endda Wagner i Zürich. Andersen er naturligt nok skeptisk, men han er samtidig vældig nysgerrig og insisterende i …

Syddansk Musikkonservatorium

Kl. 19.30

KONCERT-FOREDRAG MED HENRIK ENGELBRECHT OG SANGERE
H. C. Andersen og Wagner

Sopranen Philippa Cold og tenoren David Danholt synger og Henrik Engelbrecht er guide på en levende og underholdende tur tilbage til Danmarks og Europas operaverden af i går ved hjælp af H.C. Andersens egne dagbøger, rejsebreve og operatekster.

H.C. Andersen går i operaen over det meste af Europa. Han oplever 1800–tallets megastjerner som Maria Malibran, Giulia Grisi og Jenny Lind, og han skriver hjem om den vilde oplevelse af at sidde i de enorme operahuse i Napoli, Wien og Paris. Andersen oplever også de splinternye operaer af Richard Wagner, og han møder endda Wagner i Zürich. Andersen er naturligt nok skeptisk, men han er samtidig vældig nysgerrig og insisterende i sin udforskning af de mærkelige, nye værker.

Akkompagneret af pianisten Klavs Lewinsky synger Philippa Cold og David Danholt uddrag af Wagner-operaerne Lohengrin og Valkyrien.