Angelica i Aa Kirke på Bornholm Kl. 20.00 ANGELICA I AA KIRKE ANGELICA er en nyfortolkning af Puccinis operatragedie ”Suor Angelica” fra 1918, skabt af den prisvindende sopran Ylva Kihlberg, der har optrådt på Europas største scener, men er nu går instruktørvejen. Forestillingen indeholder noget af Puccinis allersmukkeste musik, er forholdsvis kort, har en hjerteskærende, evig aktuel historie og et engagerende, dramatisk og moderne udtryk, der taler til såvel det unge publikum som trofaste operaelskere. Med ANGELICA formidler og gentænker vi et storslået, klassisk værk på en måde, der gør forestillingen tilgængelig for og har appel til et bredere og yngre publikum. Scenografien tager hele rummet i brug og der skabes derved en meget intens atmosfære, hvor publikum kommer helt tæt på de optrædende og …

Angelica i Aa Kirke på Bornholm

Kl. 20.00

ANGELICA I AA KIRKE

ANGELICA er en nyfortolkning af Puccinis operatragedie ”Suor Angelica” fra 1918, skabt af den prisvindende sopran Ylva Kihlberg, der har optrådt på Europas største scener, men er nu går instruktørvejen. Forestillingen indeholder noget af Puccinis allersmukkeste musik, er forholdsvis kort, har en hjerteskærende, evig aktuel historie og et engagerende, dramatisk og moderne udtryk, der taler til såvel det unge publikum som trofaste operaelskere. Med ANGELICA formidler og gentænker vi et storslået, klassisk værk på en måde, der gør forestillingen tilgængelig for og har appel til et bredere og yngre publikum.

Scenografien tager hele rummet i brug og der skabes derved en meget intens atmosfære, hvor publikum kommer helt tæt på de optrædende og inddrages i værket. Multimediadesigneren Line Mirella Knudsen, har skabt video og lyddesign til forestillingerne og sociale medier.

ANGELICA bliver fremført på dansk, i en oversættelse af Ylva Kihlberg. Det er afgørende for os, at vi hver gang opfører en enestående forestilling, der er imødekommende og tilgængelig også for ikke-operakyndige og kan være med til at opdyrke de kommende års publikumsgrundlag for opera.

I denne version skræddersyer vi desuden forestillingen til Aa Kirke, således at kirken bliver det kloster hvor Angelica boede og at hele hendes historie udspiller sig her. ANGELICA havde første opførelse i Christians Kirke i København 21. oktober 2017 for et begejstret publikum i en fyldt kirke.

Operaen handler om Angelica, som kommer fra en meget fin fyrstelig familie. Som ung bliver hun gravid udenfor ægteskabet, føder en søn og bliver smidt i kloster. Når vi kommer ind i operaen er der gået syv år. Syv år uden at Angelica har hørt et eneste ord fra sin familie. Hun ved intet om sin søn eller nogen andre. En dag er der pludselig besøg i klostret. Det er Angelicas moster som kommer for at fortælle at hendes søster skal giftes og kræver at Angelica underskriver et dokument, hvor hun frasiger sig sin del af familiens store formue til fordel for sin søster. Angelica siger at hun først vil høre hvordan det går med hendes søn og mosteren fortæller at sønnen døde for to år siden. Angelica bryder fuldstændig sammen, mosteren får sin underskrift og forlader klostret igen. Angelica magter ikke at leve videre nu hvor hun ved at hendes søn er død, så hun vælger at tage sit eget liv. Alt dette til noget af Puccinis bedste musik.

Men….Har vi virkelig fået den rigtige historie? Hvordan kunne sønnen dø? Hvem var faren? Hvad var det egentlig der skete for syv år siden? Disse er nogle af de spørgsmål vi forsøger at svare på i denne forestilling. Forestillingen gør brug af video, sociale medier og lysprojektioner, der udnytter rummet fra gulv til loft for at understøtte og udbygge fortællingen.